Hardware

Cloud

Contact

 

DMED ICT

Voor ondersteuning gebruik onderstaande link als 1 van onze medewerkers u hierom vraagt

Support

Azure is simpel gezegd het cloudplatform van Microsoft. Steeds meer organisaties gebruiken clouddiensten. Maar wat is de cloud van Azure precies? Azure is een groeiende verzameling van services voor berekeningen, opslag van gegevens, netwerken en toepassingen waarmee je sneller kunt werken, meer kunt doen en geld bespaart.

Deze Cloud diensten bevinden zich in 22 regio's over de gehele wereld inclusief Nederland.

Wat is Azure ?
Flexibel

Omdat u bij Azure betaalt per gebruik, kunt u snel omhoog en omlaag schalen om te voldoen aan de vraag en betaalt u dus alleen voor wat u gebruikt. Dankzij facturering per minuut en een scherpe prijs krijgt u altijd waar voor uw geld.

Dit maakt het mogelijk om een toekomstbestendige IT-infrastructuur in de Cloud te realiseren tegen relatief lage kosten. Op deze manier verschuiven de kosten van bezit naar verbruik en van investeringen naar exploitatie. U betaalt slechts voor wat u ook daadwerkelijk gebruikt.

Microsoft Azure is het platform achter bijna alle cloud services van Microsoft. Ook diensten zoals Office 365 maken gebruik van dit platform.

Microsoft Azure biedt u onder andere de volgende services: servercapaciteit, uitwijkmogelijkheden, back-up en recovery, analyse big data, IoT, hybride integratie, identiteits- en toegangsbeheer, ontwikkelservices, beheer en beveiliging en het aantal neemt nog steeds toe. Microsoft Azure ondersteunt vrijwel alle besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, databases en devices.

Services
Veiligheid

Maar dan weet Microsoft toch alles van mij? Dat is wel een serieuze en belangrijke vraag, voor zakelijke én privé-omgevingen. Microsoft heeft er belang bij dat hun systemen vertrouwd worden. Als iedereen zijn vingers van Azure af zou trekken omdat het niet veilig blijkt, dan zijn alle miljardeninvesteringen in de huidige infrastructuur voor niks geweest.

Beveiliging en privacy zijn gegarandeerd. Microsoft Azure voldoet aan diverse veiligheidskeurmerken (ISO, SOC's, FIPS etc) waardoor u verzekerd bent van een veilige opslag van uw gegevens. Zie hier de standaarden waaraan Azure voldoet voor Europa.

En energie verbruik is erg belangrijk. Denk eens aan alle energie die verbruikt wordt door server systemen die niet op volle capaciteit worden gebruikt. In Azure worden systemen efficiënt benut door deze af en bij te schakelen naarmate gebruikt varieert.

Met de overtollige warmte energie wordt ook iets gedaan. Het datacentrum van Microsoft in het Noord-Hollandse Middenmeer staat zijn energie af aan de lokale glastuinbouw.

Verder investeert Microsoft op jaarbasis miljarden dollars in verbetering en uitbreiding van Azure. Recent heeft Microsoft als studie een datacentre in de oceaan laten zakken om te testen of de efficieny nog verder verbetert kan worden. Azure Project Natick

Groen
 

Meer informatie over de mogelijkheden van Azure ? Neem vrijblijvend contact op.